NÚRIA CASTELL, deganaa de la Facultat d'Informàtica de la UPC "No hi ha aquesta visió que compartir qualsevol cosa té els seus riscos i que a més a més estàs exposat a que s'accedeixi al teu ordinador, al teu mòbil, etcètera." PAU OLIVA, hacker "Una persona normal coses que pot fer és utilitzar una clau llarga, habilitar el xifrat del terminat, si el terminal té el lector de l'empremta d'actilar, pot posar això."

Dos hackers de l’àmbit de la ciberseguretat mòbil, en Pau Oliva i en Sergi Álvarez, han demostrat que els telèfons intel·ligents no són tan segurs com la gent es pensa, i a la vegada han ensenyat com es pot fer front a aquestes debilitats. Aquests hackers són experts en enginyeria inversa i seguretat forense. Entre altres coses, en Pau va aconseguir accés a dades de tots els clients, factures i llista de trucades, entre d’altres, d’un operador mòbil espanyol. En aquell moment, va decidir donar la informació a la companyia perquè reparessin l’error. En Sergi és el creador de Radare, un projecte de seguretat informàtica.

Les demostracions d’aquests dos hackers és l’activitat més destacada de la 14a edició de la Festibity, la festa de les TIC, que se celebra cada mes de maig. La Facultat d’Informàtica de Barcelona i l’Associació d’Antics Alumnes de la FIB són els organitzadors d’aquesta cita, que cada any tracta diferents temes.

Aquesta vegada la Festibity se centra en la ciberseguretat. La periodista Mercè Molist, coautora del llibre ‘Cibercrimen’ ha parlat dels reptes de futur, mentre que Albert Herrero, president de FIB Alumni, ha explicat com es pot aconseguir una societat digital segura. A banda d’aquestes dues ponències, també es repartiran premis. En total, quatre mencions que destaquen la trajectòria de professionals del sector, ja sigui per la seva emprenedoria o per la feina feta durant les darreres dècades.

La festa té lloc al Pavelló Itàlia del recinte de Fira de Barcelona i s’allargarà fins a les 12 de la nit. L’actor Quim Masferrer serà l’encarregat d’amenitzar la jornada, que acollirà l’actuació de Daniel Enjoys amb un espectacle de “break dance”.