La convocatòria ha estat tot un èxit. Tant és així que només començar, la Guàrdia Urbana ha advertit els organitzadors que podrien rebre una sanció per concentració no autoritzada. La "pokedada", però, ha continuat, i els centenars de jugadors han fet seus els voltants de l'Arc de Triomf. Molts s'han apuntat a les competicions. "El que a las siete y media este liderando ese gimnasio es el que gana." Els entrenadors s'enfrontaven a dos objectius. D'una banda, apoderar-se del gimnàs virtual de la zona i, de l'altra, a una caça de pokémons. Un repte difícil, tenint en compte que molts participants han invertit en el joc una gran quantitat d'hores. "Cuando sale humo y rayos es que están atacándolo. Ahora está amarillo pero en tres segundos puede estar rojo o azul." "He decidit no competir perquè hi ha molts competidors i és molt difícil mantenir-se a l'estatus." La majoria, però, en tenen suficient a jugar plegats i sentir-se part d'una comunitat. "Poder sortir al carrer i comportar-te com un entrenador Pokemon de veritat, per dir-ho així, és emocionant." "Jugar amb comunitat et dóna beneficis no només a nivell personal perquè t'ho passes més bé, sinó també a nivell personal perquè està demostrat que jugar més persones et beneficia." A les sis en punt ha començat la competició i la majoria d'entrenadors pokemons han anat cap al Parc de la Ciutadella. Tenen fins a dos quarts de set per trobar el pokemon més poderós. Però si no es guanya, hi ha d'altres al·licients. La Solange ha trobat el pokémon més conegut de tots, el Pikachu. "Me he sentido muy feliz porque llevaba días buscándolo por todos los lados y no lo encontraba." Ha hagut de caminar quilòmetres i quilòmetres per trobar-lo. Ara li queda un pas menys per, com diu el lema del joc, fer-se amb tots.

L’Arc de Triomf és el centre neuràlgic del que es coneix com a “triangle friqui”, ja que és un punt de trobada molt freqüentat per seguidors del còmic, dels videojocs i dels superherois. Precisament, en aquest indret hi ha un gimnàs pokémon, espai virtual del joc en què els jugadors poden deixar els personatges i guanyar punts en cada lluita per pujar de nivell. En aquest escenari, a més, s’han lliurat dues batalles: una per aconseguir el pokémon més poderós i una altra per conquerir el gimnàs.

A les 17 h, l’Arc de Triomf ja era ple de mòbils enlaire a la recerca d’aquests animals virtuals. Una hora després, la massa de gent ja s’apropava a les 1.000 persones, segons els organitzadors, i s’han dirigit al Parc de la Ciutadella, on es poden trobar molts més pokémons. Entre els assistents hi havia grans i petits, però sobretot joves que s’han convertit en els grans seguidors de l’aplicació.

La trobada, que s’ha allargat fins a quarts de nou, també s’ha vist envoltada de polèmica perquè els organitzadors no tenen els permisos necessaris per ocupar la via pública. Segons ha explicat el fundador de Pokémon Go Barcelona, Aleix Cabanach, van gestionar la documentació, però, tres dies abans de l’esdeveniment, la Guàrdia Urbana els va advertir que els faltava un permís. Malgrat això, han decidit tirar endavant la cita, ja que, segons Cabanach, no eren a temps de desconvocar-la.

Tan bon punt ha començat, un agent s’ha dirigit als organitzadors, ha redactat un atestat per falta de permisos i per cobrar dos euros d’inscripció als participants, i ha demanat a Cabanach que aquest dilluns es dirigeixi a la comissària: “Ara hauré d’esperar a veure si em sancionen o què és el que passa”, ha declarat el fundador de Pokémon go Barcelona.

Amb motiu de l’esdeveniment i tenint en compte els ensurts dels últims dies, els Mossos d’Esquadra han alertat la població que no abaixin la guàrdia durant la “pokedada” per evitar incidents.