La Fàbrica dels Invents és el primer casal d’estiu tecnològic del CosmoCaixa en què els adolescents poden divertir-se amb la tecnologia. Els participants han après a programar per crear un cotxe teledirigit o un aerolliscador. Ho han fet mitjançant el programa Micro:bit i el llenguatge Phyton. El campus s’ha allargat durant dues setmanes de campus i els ha servit per tenir més clar el seu futur professional.

Els participants han estat nois i noies d’entre 14 i 16 anys. Han aconseguit construir els seus objectes tecnològics utilitzant manualitats combinades amb noves tecnologies com la robòtica o la impressió 3D.

Invertir l’estiu en el futur professional

Alba Vigo és una de les alumnes participants de la Fàbrica dels Invents. A partir del setembre estudiarà el batxillerat tecnològic. El seu objectiu és cursar el grau universitari d’informàtica. Fins ara, cada estiu feia un casal de lleure, però enguany ha decidit fer-ne un de tecnologia per preparar-se per al seu futur professional.

Com l’Alba, molts dels adolescents volen fer estudis tecnològics i han decidit assistir a aquest casal per guanyar coneixements nous. Apassionats per la tecnologia o no, l’objectiu del casal és potenciar el treball en equip i apropar la ciència als joves de forma divertida.