L’Hospital Sant Joan de Déu ha rebut un exoesquelet per a nens d’entre tres i 14 anys amb atròfia muscular espinal. L’esquelet mecànic consta de 20 motors per moure les cames de l’infant i és portable, fet que el converteix en el primer exoesquelet portàtil d’aquestes característiques al món. L’atròfia muscular espinal fa que els pacients perdin força als músculs i es tracta de la segona malaltia neuromuscular més freqüent durant la infància.

Segons dades mèdiques, un de cada 10.000 bebès neixen amb atròfia muscular espinal. Actualment es tracta des de diferents branques de la salut per endarrerir els efectes de la malaltia, però ara l’Hospital Sant Joan de Déu ha sumat una eina revolucionària per facilitar la vida dels pacients.

Arran de la investigació feta per l’hospital, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i l’empresa del sector Marsi-Bionics, s’ha aconseguit desenvolupar un exoesquelet infantil. És una estructura mecànica que subjecta l’infant pel tors i n’envolta les cames amb una vintena de motors, que les fan moure. També el fan únic al món que sigui portàtil, ja que està fabricat amb alumini i titani, i pesa només 12 quilos. La investigadora del CSIC Elena García assegura que “un robot industrial que incorporés el mateix que l’infantil, podria pesar 150 quilos perfectament”.