Pot enlairar-se fins a 50 metres i allunyar-se fins a cinc quilòmetres. Pesa entre dos i quatre quilos i és un drone, un aparell teledirigit amb una càmera d'alta definició. La companyia elèctrica Endesa treballa amb aquests aparells aeris per revisar l'estat de les línies elèctriques, sobretot en zones amb accessos complicats, i sense haver d'interrompre el servei als clients. JULIÁN MATEOS, responsable tècnic d'Endesa "el drone et permet apropar-te amb moltíssim detall a les instal·lacions. El suport de sota és molt estable, el aparell és molt estable i les imatges que obtenim són de moltíssim detall. fer una revisió molt ben feta i amb més seguretat" És la primera vegada que una companyia elèctrica fa servir aquests aparells a la ciutat. "Aquest dron es queda a Barcelona i des d'ara se suma a la resta de tecnologies que es fan servir per a la revisió de la xarxa elèctrica i així minimitzar els riscos laborals." Més enllà de les revisions exhaustives de les instal·lacions, el drone també participa en el Pla anual per a la prevenció d'incendis forestals. S'utilitzarà per verificar l'amplada dels corredors que es troben al costat de les línies i que actuen com a tallafocs.

Ja s’havien començat a veure en rodatges de cinema i televisió però ara els drones fan un pas més. Són uns aparells teledirigits de 75 centímetres de llargada i que pesen de dos a quatre quilos. Poden enlairar-se fins a 50 metres i fer un recorregut de fins a cinc quilòmetres. Estan equipats amb càmeres d’alta definició i es caracteritzen per ser molt estables. Permeten inspeccionar les línies sobretot en punts de difícil accés, de manera que són una mesura complementària a les termografies que es fan amb helicòpters.

Entre els avantatges que proporcionen els drones, en destaca el fet que a partir d’ara ja no caldrà tallar el subministrament de les línies quan s’hagin de revisar. Tampoc no farà falta que hi pugi un operari, cosa que redueix el risc laboral i aporta més seguretat.

La companyia també ha començat a utilitzar aquests avions no tripulats per verificar l’amplada dels corredors i corriols de seguretat que es troben a sota i als costats de les línies i que actuen com a tallafocs. A més, estan pensats per a reconeixements aeris del terreny en cas de situacions d’emergència.