A partir de dilluns milers de congressistes ompliran el recinte firal de la Gran Via que per primera vegada acull l’edició del Mobile World Congress. Des de la primera edició a Barcelona el 2006, el nombre d’assistents s’ha multiplicat per quatre, i en els últims cinc anys els expositors s’han duplicat. Això ha fet que les instal·lacions firals de Montjuïc es quedessin petites i s’hagi hagut de traslladar el congres al recinte de Gran Via que té més capacitat.

Aquest diumenge on hi ha hagut més moviment ha estat a l’Aeroport de Barcelona-el Prat ja que la majoria de congressistes arriben a la ciutat comtal a través de la via aèria. S’han utilitzat avions amb més capacitat i fins i tot ha aterrat l’Airbus més gran del món, amb 517 passatgers a bord. Enguany, per facilitar les tasques d’acreditació al recinte i evitar aglomeracions, l’aeroport ha habilitat fins a 20 punts d’acreditació per a tots aquests professionals.

Els més de 70.000 assistents que s’espera s’instal·lin a la ciutat per assistir al congrés mundial de telefonia mòbil també podran experimentar amb la tecnologia NFC, que permet pagar amb el mòbil i descarregar ràpidament grans volums d’informació. El podran fer-la servir a l’Aeroport de Barcelona, en alguns taxis, hotels, restaurants i comerços de la ciutat.