És silenciòs i relativament discret, de fet, si un no s'hi fixa pot confondre'l amb una antena qualsevol. S'ha dissenyat i fabricat íntegrament a Catalunya i està instal·lat desde principis d'any a la coberta nord-est de l'edifici, molt a prop del mar i on sovint bufa el vent. La seva tecnologia està pensada de manera que no s'ha de redireccionar per adaptar-se a la direcció o a la intensitat del vent. PHILIPPE MESNARD, director de Facility i Manteniment del CCIB "Nos permite con la fuerza del viento generar un mínimo de energia para inyectar dentro de nuestra propia red y así consumir la energia que generamos." Amb aquest aerogenerador l'energia produïda s'integra a la xarxa de subministrament elèctric habitual del Centre, que passa a alimentar-se per dues fonts diferents. La energia que genera però només alimenta una petita part de les necessitats del centre per això no descarten instal·lar-hi altres sistemes d'autoconsum. PHILIPPE MESNARD, director de Facility i Manteniment del CCIB "Estamos muy satisfechos con lo que hemos hecho, la verdad es que nos produce una energía que funciona muy bien, es un sistema totalmente verde, no hay ninguna emisión de CO2 ni nada y además es totalmente escalable." Aquesta mesura se suma a altres realitzades recentment pel CCIB, com la substitució de 172 fluorescents per tubs de led que reduiexen el consum en una cinquena part o l'optimització de tots els encesos a través d'un sistema de monitoratge per ordinador.

Amb aquest aerogenerador l’energia produïda s’integra a la xarxa de subministrament elèctric habitual del centre, que passa a alimentar-se per dues fonts diferents. La energia que genera, però, només alimenta una petita part de les necessitats del centre, per això no descarten instal·lar-hi altres sistemes d’autoconsum.

Aquest tipus d’aerogenerador destaca per l’òptim aprofitament dels vents que es generen a les ciutats. El seu disseny el fa extremament silenciós i té també té l’avantatge, segons els seus creadors, que la seva tecnologia està pensada de manera que no s’hagi de redireccionar en funció de la direcció o la intensitat del vent.

Aquesta mesura se suma a altres realitzades recentment pel CCIB, com la substitució de 172 fluorescents per tubs de led que redueixen el consum en una cinquena part, o l’optimització de tots els encesos a través d’un sistema de monitoratge per ordinador.