El Centre Cívic Vil·la Urània estrenarà aquest dimarts, 18, la primera xerrada de Les Científiques Compten que es farà a la ciutat. La convidada serà la científica Neus Sabaté, de l’Institut de Microelectrònica, que parlarà sobre el projecte que està desenvolupant, les Supercell: bateries reciclables fetes amb paper que consisteixen en piles per a tests d’embarassos, de drogues o de detecció de malalties. Sabaté és una de les 15 professionals que al llarg del cicle explicaran els seus projectes, subvencionats pel Consell Europeu d’Investigació.

Visibilitzar les dones científiques

Aquesta primera edició de Les Científiques Compten, del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), vol promoure i visibilitzar les científiques i les seves investigacions europees en un camp en què les dones comencen sent un 50 % en els estudis universitaris però en els rangs més alts suposen un 25 % i els homes un 75 %, segons el CSIC. Mitjançant les xerrades també es vol apropar la ciència a la ciutadania perquè es prengui consciència de la necessitat d’invertir més en ciència.

Aquest cicle va començar la setmana passada a Madrid i voltarà per Espanya fins al desembre. A Barcelona, a part del Centre Cívic Vil·la Urània, també hi haurà xerrades a la Biblioteca Sagrada Família i al Centre Penitenciari de Dones Wad-Ras, una manera d’arribar a públics ben diferents. A part de les xerrades, el cicle disposa de microvídeos per donar a conèixer les científiques i les seves investigacions, taules rodones i formularis perquè el públic doni la seva opinió, comentaris que es recolliran en una agenda del 2019.