L’Hospital Vall d’Hebron ha rebut 200 tauletes d’una campanya de micromecenatge impulsada pel Barcelona Tech City i Mobile World Capital Barcelona i que serviran perquè els pacients, tant els que tenen covid-19 com la resta, puguin comunicar-se per videotrucada amb les seves famílies.

Un exemple és la Cristina Montes, que ha estat ingressada a l’hospital durant gairebé dues setmanes per una infecció a la pell: “No és el mateix parlar per telèfon que veure-li la cara (al meu fill) o veure’l en una pantalla més gran”, ha assegurat.

La crisi del coronavirus ha canviat la manera de fer a tot arreu, també als hospitals, on la majoria de pacients no poden rebre visites per raons epidemiològiques. Per això, la donació d’aquests dispositius, que se sumen a altres donacions que ja havia rebut el centre sanitari, ajuda els malalts a connectar amb les famílies i també els dota de més entreteniment.

La intenció era adquirir 400 tauletes, però finalment, els fons recaptats n’han permès donar 200. Des de l’Hospital Vall d’Hebron recorden que, malgrat han disminuït els casos de coronavirus, molts pacients encara no poden rebre visites.

Estudien permetre una visita al dia en horari reduït

La davallada de pacients amb covid-19 ha permès plantejar la possibilitat d’acceptar visites familiars un cop al dia: “Estaran limitades d’una a dues hores diàries, per tant, la funció d’aquestes tauletes segueix sent important”, ha informat el director de comunicació de l’Hospital Vall d’Hebron, Fran García. Es tracta d’una mesura que estan estudiant des de la direcció del centre i que, en tot cas, s’aprovarà la setmana vinent i que només permetrà que accedeixi a l’habitació un sol acompanyant per dia.

García ha assegurat que, de moment, el sistema de visites no tornarà a ser com abans de la crisi del coronavirus, quan es permetia a la família estar a l’hospital durant tot el dia.