Com cobrar Loteria Nadal bizum

Ja fa temps que Twitter vol fer front a les notícies falses que circulen per la xarxa social, sobretot aquelles més sensibles, com per exemple les relatives a la pandèmia. Per això, ara ha incorporat un nou procediment per denunciar tuits que divulguin desinformació sobre la covid.

Serà més fàcil denunciar “fake news” sobre la covid

Avui alguns usuaris de Twitter s’han fet ressò de la notícia. Ara serà possible denunciar directament informació falsa relativa al coronavirus. La manera de fer la queixa és anant a Denuncia el tuit en el menú de la publicació. Un cop allà es mostra l’opció Inclou informació enganyosa. Tot seguit, es mostren les categories Política, Salut o Una altra cosa. Quan cliques a Salut pots especificar que és Informació sobre la covid-19.

Des del principi de la pandèmia, Twitter s’ha omplert de notícies falses relacionades amb la covid-19 i, més recentment, amb la vacunació. Twitter ja té una sèrie de polítiques relacionades amb la distribució d’informació enganyosa sobre altres temes sensibles, com els processos electorals, però vol que sigui més fàcil encara per als usuaris fer visible el contingut fals que es publiqui.

No tothom hi està d’acord

Aquesta eina, tal com s’esperava, no complau tothom. El debat que s’obre és complex: qui decideix quines notícies són reals i quines no?