dadalògic paraulògic avui

Sabies que hi ha una eina que ajuda a resoldre el Paraulògic del dia? Es tracta del Dadalògic que, sense ser un espòiler, ajuda a avançar en la resolució de les paraules del dia. Es tracta de la iniciativa d’un usuari que busca ajudar a resoldre el Paraulògic a aquells que tenen més dificultats. Pots consultar el Dadalògic avui o qualsevol dia. Com funciona? Quin n’és l’origen?

Així és com funciona el Dadalògic i com et pot ajudar a resoldre el Paraulògic d’avui!

El Dadalògic, l’eina complementària del Paraulògic

El Paraulògic és el joc de paraules en català publicat a Vilaweb que ha fidelitzat milers de jugadors a Catalunya. Mesos després va aparèixer el Dadalògic per “aflorar la creativitat en aquells moments en què el joc sembla no avançar“.

I com funciona el Dadalògic? El seu creador ho explica al seu web: les dades que mostren es calculen “considerant les paraules com a cadenes abstractes de símbols“. Aquí en teniu un exemple:

dadalogic avui paraulògic

Cada casella indica el nombre de paraules d’una mida donada per cada inicial possible. En la imatge anterior es pot entreveure la següent informació: hi ha paraules de set, vuit i nou lletres que comencen per la lletra s. També hi ha set paraules de cinc lletres que comencen per la lletra r.

El símbol ∑ indica la suma de tota la columna o la fila. És a dir: en l’exemple anterior, la lletra f és la inicial més freqüent i hi ha més paraules amb cinc lletres que amb tres, quatre o sis.

Altra informació interessant del Dadalògic

Quina altra informació interessant ofereix el Dadalògic?

  • prefixos de dues lletres
  • prefix freqüent de tres lletres
  • sufix freqüent de tres lletres
  • nombre de tutis (paraules amb totes les lletres)
6 curiositats que encara no sabies del Paraulògic, el joc de moda en català

Qui hi ha darrere del Dadalògic?

Darrere del Dadalògic hi ha una única persona. És l’Antoni Lozano Boixadors, un professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que es dedica a l’ensenyament de matèries com la teoria de la computació, programació i lògica. “Programo de tant en tant“, explica en declaracions a betevé.

Aquesta eina alternativa al Paraulògic va crear-la fa uns mesos i ara s’ha convertit en una gran ajuda per a molts jugadors. Cada dia aconsegueix fer-se amb les paraules del Paraulògic del dia i, amb aquesta informació, ja pot elaborar la guia d’ajuda.

Dadalògic avui: aquí teniu la pàgina web del Dadalògic per consultar les seves dades!