Tenen telèfons intel·ligents, però no en coneixen moltes de les funcions. Aquest grup de persones majors de 55 anys han decidit fer un curs monogràfic sobre telèfons intel·ligents i tauletes. Aquí aprenen com navegar per Internet, comunicar-se i obtenir noves aplicacions per al seu dispositiu. ISABEL "El més complicat és conèixer cada telèfon, les seves característiques, que n'hi ha uns que tenen unes aplicacions que altres no." MARIA "Como que soy bastante torpe, me está costando mucho aprender, pero la señorita es estupenda." ANTONI "No és complicat, el meu problema és enrecordar-me’n, la memòria. Fer-ho ho sé fer, però després no me'n recordo com ho he fet." En dues sessions de tres hores, els assistents poden resoldre dubtes. I el mateix dia apliquen els coneixements adquirits. LAURA CORTÉS, professora d’alfabetització digital "Las dudas que más presentan son como iniciarse en el Whatsapp, cómo agregar nuevos teléfonos dentro de su móvil, las aplicaciones cómo se descargan, su seguridad..." Molts ja tenen clar quines aplicacions els poden ser útils en el dia a dia. MARIA EMPAR "Les que em faciliten la vida, demanar al CatSalut l'hora de visita, saber els autobusos... totes aquestes coses." Aquesta ha estat la tercera edició d’uns cursos que busquen trencar l'escletxa digital que hi ha entre els joves i la gent gran.

Oferir formació en l’ús de la telefonia mòbil i Internet és l’objectiu programa. Està dividit en tres tallers monògrafics: un d’iniciació de sis hores, en el qual s’explica com són els telèfons mòbils, com funcionen i com configurar-los. També s’hi aprén a fer trucades, enviar SMS i configurar la connexió a Internet.

El segon mòdul té una vessant més lúdica. S’ensenya a fer fotos i vídeos i a editar-los. Finalment hi ha un mòdul avançat de quatre hores en què s’aprèn a instal·lar aplicacions i fer ús de la més coneguda de totes: Whatsapp.

Aquesta és la tercera edició d’aquests cursos, que es fan a biblioteques d’arreu de Catalunya. Per accedir-hi només cal ser més gran de 55 anys, tenir el carnet de biblioteques i disposar d’un telèfon mòbil intel·ligent o d’una tauleta.

Les inscripcions es poden fer a partir del dia 15 de cada mes per Internet o a la mateixa biblioteca on es fa el taller.