En un futur proper, els cotxes parlaran entre si. JOSEP DOMINGO, Càtedra Unesco de Privadesa de Dades "Seran xarxes de comunicació entre cotxes basades en ràdio, en una freqüència de ràdio reservada, que en aquest moment no es fa servir, i que els cotxes podran fer servir per parlar entre ells." De manera automàtica, els vehicles compartiran informació sobre l'estat del trànsit, carrers tallats o zones de perill. JOSEP DOMINGO, Càtedra Unesco de Privadesa de Dades "Si el seu sistema de tracció rellisca, el cotxe pot decidir avisar els cotxes que es trobin a la vora, donant les seves coordenades de latitud-longitud, que en aquella zona la carretera és lliscant. " El projecte ARES treballa per garantir la privacitat i seguretat d'aquests missatges. Però haurem d'esperar uns quatre anys perquè els vehicles incorporin aquesta tecnologia, que afavorirà una conducció més segura. Mentrestant, podem utilitzar Parkonline. MARC PLANAGUMÀ, investigador R+D Mobilitat BDigital "És una aplicació mòbil en què podem trobar les places de pàrquing lliure que hi hagi en pàrquings subterranis. Ens situa a la ciutat de Lleida i ens marca els pàrquings amb les places disponibles." El servidor està connectat als diferents aparcaments de la capital del Segrià. I, de fet, aquesta en serà la clau: aconseguir que la tecnologia sigui compatible amb les infraestructures urbanes i de carretera.

Missatges segurs i privats

Des de la Càtedra de Privadesa de la URV, el projecte ARES treballa en el desenvolupament d’un sistema que permeti la verificació en temps real d’un gran nombre de missatges, per tal que la informació que s’intercanviï entre els vehicles sigui segura. Aquest sistema permetrà detectar i descartar tota la informació falsa, així com penalitzar aquells vehicles que generin missatges no verídics. Un pas essencial per garantir la privacitat i seguretat en la societat de la informació.

Intercanvi de mapes i pel·lícules

Quan aquesta tecnologia s’estengui i sigui compatible amb les infraestructures de carretera, farà possible altres aplicacions com per exemple el control automatitzat de velocitat. Un fet que permetria avisar els conductors del canvi de  la limitació de velocitat dinàmicament, sense haver de posar plafons, en zones de velocitat variable.

D’altra banda, també permetrà, per exemple, compartir jocs o mapes entre vehicles propers, quan ens trobem enmig d’un embús o en una ciutat.

BDigital

L’aplicació creada per l’empresa BDigital localitza les places de pàrquing lliures en els garatges de la ciutat i mostra la ruta de com arribar-hi. A més, està creada amb tecnologia web i això permet que es pugui veure des de qualsevol terminal, tant mòbil com fix.