És el comptador del futur. Permet a l'usuari conèixer detalladament el consum energètic i saber en quines hores gasta més. Se l'ha batejat com el comptador intel·ligent perquè permet fer la lectura del consum a distància gràcies a un sistema d'accés remot. Això permetrà acabar amb la lectura estimada i, per tant, amb sorpreses desagrables en rebre la factura de la llum. Però caldrà esperar fins a 2015, quan el nou sistema estarà plenament operatiu. JOAN MARIA JUBANY, director d'Operacions i Energia a Catalunya de Fecsa-Endesa "Aquest comptador que acabem d'instal·lar, de moment el seguim llegint de manera tradicional, i quan tinguem tot el sistema muntat, que l'administració ens dóna fins a 2018 però que nosaltres calculem que tindrem el 2015, a partir d'aquest moment el consumidor veurà els avantatges de la lectura real." El nou sistema ha de permetre fixar tarifes més flexibles. A més, per al consumidor hauria de suposar un estalvi econòmic i un estalvi energètic. Un altre avantatge és que amb la telegestió s'agilitzaran processos com el canvi de potència o de tarifa. JOAN MARIA JUBANY, director d'Operacions i Energia a Catalunya de Fecsa-Endesa "Hem dividit Barcelona en deu àrees de 100.000 clients. El desplegament d'instal·lació dels comptadors es farà de manera simultània i a tots els nous clients que vinguin ja els posarem el comptador nou." La instal·lació és una operació senzilla que dura entre 5 i 10 minuts. Un canvi que no té cost per al client. Això sí, el lloguer dels nous aparells és lleugerament més alt, 20 cèntims més.

Més de 50.000 llars barcelonines disposen de l’anomenat comptador intel·ligent. Es tracta d’un nou enginy per fer la lectura del consum elèctric que permet conèixer en quines hores es gasta més, realitzar la lectura a distància i facilitar-ne el canvi de potència o de tarifa. Així, els usuaris haurien de reduir el consum d’energia i la despesa econòmica.

La companyia Fecsa-Endesa ha posat en marxa un pla per substituir un milió de comptadors tradicionals en cinc anys. La mesura no té cap cost per a l’usuari, però sí un lloguer de l’aparell de 20 cèntims més mensuals.