Enguany, Nokia torna al congrés després d’un any d’absència i per primer cop hi serà Google. S’esperen 55.000 visitants, una ocupació hotelera del 95% i es preveu que deixarà uns 220 milions d’euros a la ciutat.

Aplicacions fetes a casa

En la trobada professional de telefonia mòbil més important del món s’hi presenten les principals novetats del sector. Zyncro, Teambox, Sironta, Fiabee presenten eines de treball virtual que funcionen mitjançant el “cloud-computing”. BDigital hi porta una aplicació que localitza places lliures de pàrquing i una altra de molt útil per als periodistes, que permet gravar i editar vídeo, àudio i textos des de l’iPhone i publicar-los directament en un web de notícies.

El premi  Barcelona Capital Emprenedora també hi serà, de la mà de SITMobile, que mostrarà una aplicació d’enviaments massius d’SMS que actualment ja utilitza el FC Barcelona. O per exemple, Beabloo, QPorama, BCN Touch, Qustodian proposen eines de màrqueting per atraure clients i mostrar-los publicitat a través del mòbil.

L’edició ve marcada per la incògnita de si Barcelona continuarà sent la seu d’aquest esdeveniment més enllà de 2012. La ciutat competeix ambParís, Milà i Munic per acollir el congrés de 2013 a 2017.