mòbil

Des d’aquest dilluns i durant vuit dies, l’Insitut Nacional d’Estadística rastreja els mòbils dels ciutadans per saber com es mouen. Això ha aixecat la polèmica entre molts usuaris que no volen formar part de l’estudi. Només hi participaran Movistar, Orange i Vodafone, la resta de companyies en queden excloses. Però si ets client d’una d’aquestes i vols quedar-te al marge de l’anàlisi de l’INE, també ho pots fer.

Passos per evitar el rastreig de Vodafone, Orange i Movistar

Una de les opcions més dràstiques és apagar el mòbil, posar-lo en mode avió o deixar-lo a casa. Aquesta mesura suposaria quedar-se sense terminal i molts usuaris no estan disposats a passar vuit dies incomunicats. Per això, les companyies ofereixen alternatives:

  • Vodafone. Ho podràs fer des de l’aplicació o des del web. En aquest darrer cas, hauràs de dirigir-te a l’apartat Mi Vodafone. Un cop allà hauràs d’anar a la secció de privacitat i activar l’opció que impedeix a l’empresa cedir les dades anònimament. Si ho prefereixes també pots posar-te en contacte amb l’empresa per correu postal. El procediment és similar en el cas de la filial de Vodafone, Lowi.
  • Orange. Ha habilitat un correu electrònic perquè els usuaris que no vulguin participar en l’estudi pugui fer-ho saber a la companyia per escrit. És orangeproteccion.datos@orange.com
  • Movistar. La política de privacitat de l’empresa no preveu cap opció per deixar de formar part del rastreig de l’INE. Per tant, els usuaris que vulguin mantenir en secret la seva ubicació hauran d’optar per apagar el terminal o per portar-lo en mode avió.