imatge aèria port barcelona

Diversos servidors del Port de Barcelona han resultat afectats per un ciberatac a les instal·lacions que s’ha produït aquesta matinada. De moment, el Port no en facilita més detalls perquè ha explicat que el Departament de Sistemes d’Informació encara n’està avaluant l’abast.

El ciberatac no ha afectat les operacions marítimes del Port, és a dir, que els vaixells entren i surten de les instal·lacions “pràcticament com un dia normal”, segons han explicat a betevé. En canvi, el Port sí que alerta que durant el dia d’avui l’entrega i la recepció de mercaderies podrien tenir certs retards perquè algunes operacions s’han de fer de forma manual. En cas que fos així, i que es produïssin cues, s’aplicaria el pla de contingència que ja hi ha previst per a altres situacions, com el cas d’una vaga. El servei d’atenció al client del Port ha enviat una circular als seus clients per alertar-los d’aquesta situació.

El setembre del 2017 el Port de Barcelona ja va rebre un ciberatac, que també va afectar multinacionals de tot el planeta. En aquell cas, la perjudicada va ser la terminal de contenidors del port.