(ACN/ Redacció) El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha assegurat que el ciberatac als sistemes d’informació de la Generalitat ha estat “d’última generació i el més potent d’enguany a Catalunya”. “És evident que no està fet per quatre aficionats, tant pels coneixements com pels recursos econòmics. No és barat aquest ciberatac i deu haver estat contractat al dark web”, ha comentat Puigneró aquest dissabte als micròfons de Rac1.

Es va poder controlar “en només tres hores”

En paral·lel, Puigneró ha volgut fer valdre com, l’assalt informàtic que va afectar els sistemes d’informació de la Generalitat que gestiona el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat, es va poder controlar “en només tres hores”. Puigneró no ha volgut especular sobre l’autoria i ha assegurat que l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ho investigarà “en els pròxims dies”.

Atac a les webs i apps de TV3 i Catalunya Ràdio

L’atac també ha afectat les webs i apps de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), i ha deixat sense servei el portal de notícies del 324, així com tv3 i Catalunya Ràdio. El servei s’ha anat restablint abans de les 10 de la nit d’aquest divendres.