(ACN) El temps de mitjana en què els catalans ha estat connectats a internet aquest 2020 és de 74 hores setmanals, xifra que equival a passar-se més de tres dies a la setmana connectat a un dispositiu. Així ho diu un estudi de la companyia d’anàlisi de dades Nielsen en col·laboració amb Dynata.

Ordinador i mòbil, els més utilitzats

L’informe, titulat Digital Consumer Survey 2020, afirma que d’aquestes 74 hores, un català en passa 26 davant de l’ordinador o el portàtil, 25 amb el mòbil, 11 amb el televisor intel·ligent, nou amb la tauleta i quatre amb altres dispositius, com els altaveus intel·ligents. De fet, tal com ja ha explicat betevé, durant la pandèmia s’ha disparat la venda d’ordinadors.

11 hores setmanals a les xarxes socials

L’estudi també indica que els catalans passen 11 hores setmanals a les xarxes socials, i en un 80 % dels casos ho fan a través del mòbil. També el fan servir per escoltar música, buscar informació o fer videotrucades. De fet, el 92 % dels catalans fa servir cada dia el seu telèfon intel·ligent.

Un 71 % de ciutadans es connecten diàriament a l’ordinador i ho fan per buscar informació, per revisar el seu correu electrònic i també per fer compres en línia.

19 hores setmanals de televisió

L’estudi també afirma que, en l’ús dels mitjans de comunicació tradicionals, els catalans veuen de mitjana 19 hores setmanals de televisió i escolten vuit hores de ràdio. A més, dediquen vuit hores a la setmana a buscar notícies per internet i quatre a llegir el diari en paper.