L’e.motion, el primer carret elèctric per anar a comprar, s’ha presentat aquest divendres al Mercat del Ninot. L’acte l’ha conduït la model Judit Mascó. Es tracta d’un aparell que es posarà a la venda aquest 2018, sense que se n’hagi concretat la data exacta, i funcionarà amb una bateria que es carregarà com un telèfon mòbil. El carretó l’han dissenyat Rolser, empresa especialista en aquest tipus de productes, i Esclatec, que és un centre especial de treball dedicat a les tecnologies i que treballa amb persones amb pluridiscapacitat.

La innovació tecnològica arriba ara als carrets d’anar a comprar. Fa 10 anys se’n va dissenyar un que duia motor i estava pensat únicament per a persones amb mobilitat reduïda. Ara, Rolser i Esclatec s’han posat d’acord per dissenyar-ne un pensat per a tot tipus de públic. Es tracta d’un carret que du en el manillar un botó perquè comenci a avançar sense haver-lo d’empènyer i el mateix botó serveix per parar el motor. D’aquesta manera l’usuari no haurà de carregar pes i farà una compra molt més còmoda. Té una bossa amb força capacitat, un xassís d’alumini i quatre rodes tot terreny.

carret elèctric d'anar a comprar. e.motion

El fabriquen persones amb discapacitat

L’empresa Esclatec té la seu a la plaça del Guinardó, al barri de Guinardó, i treballa amb persones amb pluridiscapacitat, sobretot amb paràlisi cerebral. Es preveu que amb la sortida a la venda d’aquest producte la plantilla de l’empresa s’hagi d’ampliar. La resta del procés de producció es fa a la fàbrica que té Rolser a la província d’Alacant. I sobre el preu, el carret d’anar a plaça costarà 200 euros.