El programa d’incubació de projectes de videojocs GameBCN es desenvolupa al Canòdrom – Parc de Recerca Creativa, reobert al març del 2016, al Congrés i els Indians des de fa quatre anys. Aquest mes de juliol conclou la quarta edició de GameBCN per la qual, en total, han passat 21 equips diferents. Alguns, a més, després s’han establert a l’espai de cotreball que hi ha al Canòdrom.

S’ha incubat 21 equips

El programa d’incubació GameBCN vol donar suport i formació a projectes de videojocs. Per això, els participants tenen la possibilitat d’assistir a xerrades, formacions i esdeveniments diversos. També se’ls fa un seguiment i tenen trobades amb experts de la indústria del sector. Segons Oscar Sahun, coordinador del programa, el que es vol sobretot és “formar els equips en producció, màrqueting i negoci”.

Les estades dels equips són d’uns sis mesos, normalment de gener a juliol. De fet, el 15 de juliol es tancarà la quarta edició amb el Demo Day, quan presentaran els seus projectes davant inversors i editors. Després de quatre temporades, 21 equips han passat per les instal·lacions del Canòdrom. La majoria són catalans, però també han vingut des de Madrid, Sevilla o, fins i tot, El Salvador.

Una quarta part continua a l’espai de cotreball

Alguns dels equips continuen la seva trajectòria en aquest equipament a l’espai de cotreball. “Acostumen a ser equips petits de dos o tres persones formades per un dissenyador, un programador i un artista”, explica Oscar Sahun. Dels 21 equips que han passat pel viver, cinc han continuat alguna temporada a l’espai de treball.

Per exemple, l’empresa Appnormals Team que va començar amb dues persones al viver i ara l’empresa està formada per set treballadors. Iñaki Díaz, un dels fundadors, explica que el pas per GameBCN ha suposat un canvi radical de tot i els va servir per conèixer editors, professionalitzar el que estaven fent i crear l’empresa. Federico Sauret, de l’empresa Titutitech, assegura que treballar a l’espai de cotreball és enriquidor perquè hi ha gent fent el mateix que tu i comparteixes els dubtes o problemes del dia a dia.