Les tauletes continuen sent les protagonistes indiscutibles dels regals de Nadal. Seguides de prop pels "smartphones" d'última generació, encara hi ha pocs productes que puguin plantar cara al regne del tàctil. Però entre els pocs que comencen a fer-ho, despunta amb força un producte: la càmera GoPro, que abans era utilitzada per esportistes o viatgers, però que ara ja compren milers de persones. PABLO MOLA, responsable informàtica i telefonia FNAC El Triangle "El aumento ha sido brutal, es alucinante, es una explosión brutal desde hace 2 años, no paran de salir productos nuevos de mucha calidad y es un mundo nuevo para gente que va a hacer surf, actividades extremas... un mercado que está totalmente en auge." Una altra tendència són els anomenats "wearables" o tecnologia portable, com per exemple les polseres o rellotges que mesuren els nostres cicles de son, la quantitat de calories que cremem o les pulsacions per minut mentre fem exercici. També es venen cada vegada més els anomenats "convertibles", ordinadors que poden funcionar també com a tauleta de forma independent. Segons els responsables d'aquest establiment, els consumidors cada cop disposen de més informació abans de comprar, i també s'ho repensen més. ALBA TORRAS "He estat mirant per comprar un regal relacionat amb la tecnologia, però veure els preus m'ha tirat enrere." PAU FERRÓN "Crec que la tecnologia tot i que no ho sembli és molt personal. Si compro tecnologia és perquè m'han dit el que volen, que ho volen fer servir, i ho tinc més clar." En alguns prestatges també hi ha productes que ara es venen de forma anecdòtica, però que a poc a poc comencen a popularitzar-se. És el cas dels drones: els preus oscil·len entre els 100 i els 1.000 euros i es poden fer servir per a entreteniment, com els antics dirigibles, o de manera professional, com els que van equipats amb càmeres. El dubte és quant temps trigarem a veure'ls entre els nostres regals de Nadal.

El regne del tàctil s’imposa quan falten molt pocs dies perquè els barcelonins comencin a entregar regals. Però aquest any despunten amb força les càmeres utilitzades en la pràctica esportiva, els viatges o les activitats de risc, majoritàriament la GoPro. Segons el responsable de la secció de tecnologia i telefonia de la FNAC El Triangle, Pablo Mola, durant els darrers dos anys han proliferat aquest tipus de càmeres d’alta definició, en diferents marques i modalitats.

Una altra tendència són els anomenats “wearables” o tecnologia portable. En aquest cas, de moment, es tracta de productes petits que mesuren elements com l’activitat física o la ubicació geogràfica. Es poden trobar des de rellotges per a esportistes d’alt rendiment, fins a polseres que indiquen els cicles de son, les calories que cremem o les polsacions per minut quan fem algun esforç físic. Els ordinadors “convertibles”, que poden funcionar en un mode de sobretaula i també com a tauleta independent, també són un producte en auge que els experts vaticinen com el futur del PC, tot i que encara no són tecnològicament tan evolucionats.

El que comença a vendre’s, però de forma encara molt aïllada, són les impressores en tres dimensions. Tot i que el producte està disponible, els usuaris encara no saben quines utilitats tenen ni a què es pot aplicar, i això fa que aquest objecte estigui trigant a arribar encara a les llars. I els drons es comencen a popularitzar: els preus oscil·len entre els 100 i els 1.000 euros i es poden fer servir com a entreteniment, igual que es feia amb els antics dirigibles, o de manera professional

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a