Segons Joan Ramera, del Departament d’I+D+i d’Esclatec, la cadira Esteldos factors innovadors: el tipus de rodes -que són omnidireccionals i permeten fer desplaçaments laterals- i el fet que funcioni a través d’una aplicació de mòbil molt senzilla i intuïtiva. Per tot això, l’aparell  -de dimensions reduïdes- facilita l’accés en espais petits i dóna més llibertat de moviment i control als usuaris.

Està pensada sobretot per a interiors i funciona en rampes de fins al 8% i en esglaons petits gràcies a un sistema de suspensió. Segons els impulsors, l’objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda i, per aquesta raó, el preu no és excessiu: té un cost d’entre 3.000 i 3.500 euros. Es tracta d’un projecte que es va començar a gestar fa més de set anys des del centre de treball Esclatec, però els quatre prototips s’han desenvolupat recentment.

Fa només una setmana el Museu del Disseny de Barcelona (DHUB) va adquirir una de les quatre cadires per oferir-la als visitants amb mobilitat reduïda que visiten l’exposició “Disseny per viure”. Hi serà fins al 17 de maig i per utilitzar-la cal descarregar-se una aplicació en un telèfon mòbil amb sistema operatiu Android.