JORDI COLOM, director tècnic de BTV "Hem decidit incorporar una nova tecnologia a BTV. Es tracta d'un sistema que ens permet fer transmissions des de qualsevol punt de la ciutat amb un equip de producció molt reduït. De fet, amb una persona ja n'hi ha prou. El primer que fa és agafar el senyal de vídeo, el comprimeix aproximadament unes 80 vegades o una miqueta més. Ens queda un senyal d'uns dos megabits, una miqueta menys. Llavors, aquest senyal un cop comprimit el parteix en diversos trossos i cadascun d'aquests trossos s'envia per un mòdem per un canal de telefonia mòbil. Això a través d'Internet va a parar a un servidor que està aquí als nostres estudis. Es recomposen els quatre senyals en què s'ha separat i tenim la imatge original." ORIOL FERNÁNDEZ, periodista "Home, els directes amb senyal 3G pel periodista el que fa és que et pots moure amb molta rapidesa sense dependre d'uns cables. I si està passant una cosa a qualsevol lloc, doncs de seguida pots estar allà. L'altra cosa i amb la que patim, sobretot quan fem directes, és que de vegades es perd la cobertura. Estàs a punt d'entrar en directe i veus que el càmera fa una cara així... volent dir que s'està perdent cobertura." ABEL VERÓS, càmera "Aquí a la pantalla és on veiem la quantitat d'informació que s'està transmetent en aquest moment. Si baixa molt de 300 K, és inviable la connexió. Llavors, per això les connexions exteriors van molt millor." ORIOL FERNÁNDEZ, periodista "Per exemple, en una manifestació, el fet que puguis fer una connexió en directe caminant al costat de la gent sense dependre del cable... això és una innovació total. O si està passant alguna cosa dins d'una casa, hi ha un incendi, arribes allà i pots connectar en directe." JORDI COLOM, director tècnic de BTV "Considerem que la immediatesa de poder donar una notícia en directe supera la mica de problemàtica tècnica que pugui quedar per resoldre encara."

El dispositiu de Digital Mobile News Gathering (DMNG, la versió mòbil de l’ENG) es connecta a la càmera, en rep el senyal de vídeo amb so i el comprimeix fins a 80 vegades, en format H.264, per poder-lo transmetre mitjançat una connexió amb un ample de banda limitat. La compressió resta qualitat de la imatge, tot i que també genera uns codis de correcció d’errors que permeten recuperar-ne una mica quan, uns segons més tard, la imatge arriba al servidor de Barcelona Televisió (BTV). El dispositiu també permet emmagatzemar gravacions per enviar-les després en diferit.

La connexió es fa per Internet a través de la xarxa de telefonia mòbil, que habitualment té menys capacitat que els accessos per cable o ADSL. Per mirar de pal·liar aquesta limitació, el DNMG es connecta simultàniament mitjançat quatre mòdems USB, dels que les telefòniques comercialitzen per connectar els ordinadors portàtils a Internet. L’ample de banda d’aquestes connexions es comparteix amb els usuaris de telefonia mòbil que hi ha a la zona. La cobertura varia força en funció de l’indret concret des del que ens connectem i, sobretot, si és a dins o fora de l’edifici.

A Internet és habitual que el vídeo d’un mòbil o d’una webcam es pugui seguir en directe dins d’una web, però amb molta menys qualitat que la de la televisió. L’aposta de BTV per aquesta tecnologia uneix els avantatges de tots dos sistemes en favor de la informació local immediata i de qualitat.