L’Agència Catalana de Turisme ha organitzat un “blog trip” en què participen set dels bloggers més actius i influents de la xarxa social de viatges Minube.com. Els usuaris escollits provenen de Madrid, Andalusia, Astúries i Castella-la Manxa. Des d’aquest dijous fins dimarts que ve recorreran Catalunya per conèixer els diversos atractius turístics que ofereix.

El viatge ha començat a Barcelona, on han visitat el MNAC i Montjuïc, han vist la ciutat des de l’aire en un helicòpter i, de nou a terra, han descobert el Museu d’Idees i Invents. Divendres tenen programades activitats relacionades amb la natura, senderisme i barranquisme al Solsonès. L’endemà, visitaran el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Diumenge recorreran l’Alt Empordà. Dilluns que ve començaran el dia al Montseny i l’acabaran al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges. El “blog trip” acabarà a Barcelona amb el Gourmet Walking Tour.

L’objectiu de la ruta és que els bloggers difonguin a les xarxes socials imatges i opinions sobre Catalunya. En la primera escala del viatge, Barcelona, els hem preguntat quina impressió tenen de la ciutat.

En Sele (@elrincondesele) ve de Madrid i ha visitat Barcelona més de 10 cops. L’aspecte que més li agrada de la ciutat és el cosmopolitisme. Recomana als viatgers deixar-se perdre pel barri Gòtic.

La Maribel i en Roberto són de Bilbao i són darrere del blog El Guisante Verde Project (@ElGuisanteVerde). La Maribel en destaca el Modernisme, tot i que diu que és difícil triar. Afegeix que hi ha moltes coses per descobrir a Barcelona.

En Víctor és un blogger d’Astúries (@machbel) que ha estat a Barcelona unes sis vegades. El que més li agrada és l’oferta d’esdeveniments i concerts alternatius que ofereix la ciutat en qualsevol època de l’any.

L’Ignacio (@iizquierdo) és un madrileny amant de la fotografia. Considera que un dels trets que fan especial Barcelona és el contacte amb el mar i el passeig Marítim. Aconsella a qui vulgui una bona instantània de la ciutat que pugi a Montjuïc a veure la posta de sol.

En Miguel Ángel (@MACartagenaS) ja havia participat en un altre “blog trip” per Barcelona fa un any aproximadament. Reconeix que encara no coneix prou la capital catalana però ja ha copsat l’originalitat de la ciutat i la creativitat dels seus ciutadans. A més, respon amb contundència que el MNAC és el millor que té.

En José (@avistu) ha arribat procedent d’Astúries i, tot i que ja havia trepitjat Barcelona, reconeix que en fa temps. Valora positivament que aquesta és una ciutat oberta i que els barcelonins són uns bons amfitrions, disposats a ajudar els turistes.

Miguel Egido escriu en el Diario de un Mentiroso (@diariomentiroso). El sevillà només ha visitat un cop Barcelona i el que més li agrada són els contrastos que s’hi poden trobar. Recomana fer una visita guiada per la Sagrada Família per conèixer-ne el significat de cada element i la història de la construcció.