La Salle i el CosmoCaixa són els escenaris d’aquesta trobada
, que permet conèixer projectes com el robot humanoide Pepper, d’Alive Robots. El robot és capaç de detectar els estats emocionals de les persones i interactuar-hi amb empatia, fet que el converteix en una bona opció per acompanyar persones grans o fer de suport dels professors a les aules.
També s’hi poden trobar robots que s’usen amb finalitats terapèutiques amb nens malalts, d’altres que són capaços de llegir i expressar les emocions de persones amb discapacitat o alguns que són capaços d’interactuar amb persones amb autisme.
Per l’organitzador del congrés New Friends 2016 a Barcelona, Jordi Albó, l’objectiu d’aquesta conferència internacional és “apropar aquestes tecnologies al públic i fer entendre que aquests robots no han vingut a fer la nostra feina o a substituir-nos sinó a fer-nos una vida més agradable”.
A banda de presentar novetats, durant aquests dies també es fan xerrades, tallers o demostracions per tractar qüestions com els usos socials que poden tenir els nous robots, quina serà la interacció que hi faran les persones, com aquestes tecnologies poden afectar la privacitat o quins són els límits ètics i legals.