Són emprenedors de vuit empreses diferents que des de fa una setmana desenvolupen els seus projectes en aquest nou espai del 22 Arrova. Tots ells han estat escollits pel programa Gamebcn, una iniciativa que pretén posar en marxa diversos projectes locals relacionats amb el sector del videojoc i que ha arribat amb tres objectius molt clars. SIMON LEE, Gamebcn "Promoure empreses en videojocs en aquest país, atraure talent de fora perquè estableixin les seves empreses a Catalunya i enfortir el hub d'empreses tecnològiques que hi ha actualment a Barcelona." Aquest no serà l'únic programa. N'hi haurà dos més, que en aquest cas volen captar emprenedors d'arreu d'Europa i del món. Els projectes seleccionats treballaran en aquestes instal·lacions per consolidar-se com a empreses tecnològiques, les anomenades "startups", i ajudar així a enfortir el teixit emprenedor de la ciutat. Es preveu que a principis de 2015 una quarantena de projectes treballin en aquest espai de 1.500 metres quadrats, ara buit. AGUSTÍ CORDÓN, president de la Mobile World Capital "Més enllà del MW Congress i del que fem a la MW Capital, tenim una convicció, i és que el que fem quedi el màxim temps possible, i és el llegat." Aquest espai, l'mStartupBarcelona, representa un pas més, segons l'Ajuntament, en l'aposta de la ciutat per consolidar-se com a capital mundial del mòbil i projectar-se com un pol de referència mundial en projectes tecnològics.

Es tracta del primer espai de la ciutat que acull diversos programes d’acceleració, adreçats principalment a emprenedors i “start-ups” del sector de la telefonia mòbil. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i la Fundació Mobile World Capital. L’mStartupBarcelona, situat al segon pis de l’edifici, disposa de 1.500 metres quadrats distribuïts en mòduls d’entre 15 i 70 metres quadrats, espais comuns per qls emprenedors i una sala de formació.

El projecte comença amb tres programes d’acceleració, GamebcnIMPACT i Startupbootcamp, referents en l’àmbit local, europeu i internacional, respectivament. L’espai acull les vuit “start-ups” seleccionades per a la primera edició de Gamebcn, que accelera la posada en marxa de projectes vinculats al sector dels videojocs.

Pel que fa a les altres dues acceleradores, les “start-ups” seleccionades entrarien a l’edifici a principi de 2015. Superbootcamp cerca una desena de projectes basats en l’Internet de les coses; IMPACT acollirà unes 20 “start-ups” del camp de l’Internet mòbil Fi-Ware i Fi-Content. En el primer any està previst que s’hi instal·lin una quarantena d’empreses incipients.