CARLES FERREIRO, responsable de Dotopen "Apps4BCN és una xarxa d'experts, en la qual aquests experts fan aquesta feina, fan la feina d'avaluar quines són les aplicacions que realment poder ser més útils i les recomanen als ciutadans. Està estructurat en unes categories molt directament vinculades a la vida ciutadana com poden ser l'art, la cultura i la salut. Fa que realment sigui molt més senzill identificar quines són les apps bàsiques, essencials que jo necessito portar en el meu telèfon per fer que la vida sigui més fàcil." ANTONI VIVES, regidor d'Hàbitat Urbà, Infraestructures, Habitatge, Medi Ambient i TIC "La gràcia del que presentem és que endrecem tot el que ja s'està fent en matèria d'apps relacionat amb la ciutat. És un portal únic en el món, que no el fem només per Barcelona, volem que sigui un exemple també per altres ciutats, i per això, avui el presentem aquí, a la seu de la capitalitat de la mobilitat."

La iniciativa vol involucrar tots els agents relacionats amb les aplicaciones mòbils: l’Ajuntament, les empreses i emprenedors de noves tecnologies de la informació i la ciutadania, entesa com a usuària principal dels serveis mòbils.

Les aplicacions d’Apps4bcn s’agruparan en 16 categories, entre les quals, cultura, música, salut, finances, esports o trànsit. Barcelona esdevindrà així la primera ciutat del món amb un portal on els ciutadans podran consultar quines són les aplicacions que donen resposta a les seves necessitats i interessos.

El portal s’ha creat en col·laboració amb l’startup catalana Dotopen. El conseller delegat de la companyia ha explicat que la selecció de les aplicacions no es fa seguint criteris comercials ni tampoc de l’Ajuntament, sinó que es trien les que consideren els experts. Segons Carles Ferreiro, això marca una diferència amb la resta de botigues d’aplicacions existents.