Austràlia, el Canadà, els Estats Units, la Xina, Hong Kong, el Japó, França, Alemanya i el Regne Unit. En aquests nou països, l’Apple Watch sortirà a la venda el pròxim 24 d’abril. De fet, els qui el vulguin el podran encarregar el dia 10 del mateix mes. En la presentació d’aquest dilluns, Apple no ha concretat més dates ni més països on arribarà “a posteriori” el nou dispositiu.

La incògnita ha decebut alguns dels usuaris que seguien minut a minut la “keynote”.

El rellotge intel·ligent serà una petita extensió de l’iPhone al canell. Permetrà rebre notificiacions, veure qui truca i respondre-hi. També inclourà el sistema Siri per controlar el dispositiu amb la veu. A més, hi ha aplicacions que ja s’estan adaptant a aquest giny, com Instagram, que permet veure les fotografies dels usuaris. El que diferencia l’Apple Watch d’altres dispositius és que es converteix en un entrenador mòbil. L’aparell registra l’activitat física de l’usuari i al final del dia la mostra en un gràfic. A més, cada dilluns proposa un repte basant-se en els registres de la setmana anterior. Apple calcula que la bateria del rellotge pot durar 18 hores si se’n fa un ús normal. Hi ha usuaris que consideren insuficient aquesta autonomia.

Qui es menja el pastís dels “smart watches”?

La darrera edició del Mobile World Congress va confirmar que els rellotges intel·ligents estan a l’alça. Moltes marques hi van portar els seus models per intentar esgarrapar una bona ració del pastís de les vendes d’aquest nou producte. Així doncs, l’Apple Watch haurà de fer-se lloc entre les 89 empreses que van vendre “smart watches” durant el 2014 i les que es preveu que s’hi sumin enguany.

Segons les dades de Smartwatch Group, Samsung és el líder del mercat dels rellotges intel·ligents amb 1,2 milions d’unitats venudes l’any passat. El 2014 es va menjar el 23% del pastís de les vendes, un tall més petit, però, del que es va quedar el 2013, el 34%. El segueix el rellotge Moto 360 de Lenovo, que va representar el 10% del mercat. Per darrere queden LG, Pebble, Garmin o Sony.