Els joves donen poca sang. Això preocupa la Federació de Donants, que ha desenvolupat una aplicació de mòbil per apropar-se a aquest col·lectiu a través del telèfon mòbil i les xarxes socials. Ara per ara, més del 80% de les donacions provenen de persones adultes d'entre 35 i 55 anys. MARC IBARS, president de la Federació Catalana de Donants de Sang: "Som en un moment en què la gent gran es va jubilant com a donants de sang. I quant als joves, hem de canviar la manera d'arribar a ells. No ens serveix la manera d'arribar als grans per als joves." L'aplicació localitza els punts de donació més propers i també envia un avís als usuaris quan passa el temps suficient per tornar a donar sang. L'objectiu és que les persones que donen per primera vegada no deixin de fer-ho i adquireixin un hàbit, però de vegades això és difícil entre els més joves. GALA CORTEL, Departament de Promoció del Banc de Sang i Teixits: "És cert que de vegades hi ha certs comportaments o moments en què el jove que potser vol donar sang es troba que en aquells moments no en pot donar." Per exemple, el fet de tenir diverses parelles sexuals en poc temps, o haver-se fet un pírcing o un tatuatge poc abans de la donació impedeixen ser donant durant quatre mesos. Però des del Banc de Sang recorden que un cop superada aquesta etapa, es pot tornar a intentar.

Més del 80% de les donacions provenen de gent d’entre 35 i 55 anys. Amb aquesta nova iniciativa, la Federació Catalana de Donants de Sang preten que els joves es solidaritzin amb la causa.

L’aplicació localitza els punts de donació més propers i avisa els usuaris que ja han donat sang alguna altra vegada, quan poden tornar-ho a fer.