El col·lectiu Anonymous ha posat en marxa el que ha batejat com operació Catalunya, amb la qual preveu un “atac massiu” aquest dissabte per defensar la “llibertat de Catalunya”. El primer resultat visible ha estat un atac al web del Tribunal Constitucional. La pàgina ha caigut la matinada de divendres a dissabte, i sembla que seria un atac massificat de denegació de serveis, és a dir, un enviament de peticions a un servidor tan gran que aquest no pot donar l’abast.

També han tombat les webs de dos distribuïdors d’internet a l’estat espanyol com són Flexinet i Internet4Spain, així com la pàgina de la Banca Mach.

Els ciberactivistes van iniciar el que anomenen operació Catalunya el 24 de setembre, amb l’emissió d’un vídeo reivindicatiu a YouTube, en què defensaven el dret a decidir. Fins ara ja han liderat diversos atacats: el més important va acabar amb la difusió de bases de dades de la Policia Nacional i del govern de Madrid.

Aquest divendres a través de les xarxes socials han anunciat un ciberatac massiu en defensa de Catalunya. Sembla que també tenen previst entrar a diversos servidors i descarregar-se bases de dades per després distribuir-les per internet. Els hackers podrien haver accedit a bases de dades de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències, la Universitat Politècnica de València o la Junta d’Andalusia, entre d’altres.

L’acció massiva prevista a la xarxa ha estat confirmada pel Departament de Seguretat Nacional aquest divendres. El departament, a més, ha assegurat que en les últimes setmanes “pàgines estatals han rebut diversos ciberatacs” amb els lemes #OpCatalunya i #FreeCatalunya.