Estudiants d’enginyeria de l’escola ELISAVA han ideat i han fet realitat una moto 100 % elèctrica per a competicions. De fet, ja se sap que participarà en la Barcelona Smart Moto Challenge que enguany se celebrarà el 15 de juliol al circuit de Castelloli. Es tracta d’una competició internacional en què diferents universitats del món desenvolupen motos per a curses i totalment elèctriques.

Una moto amb peces impreses en tres dimensions

La moto creada per 12 estudiants és molt sostenible, ja que utilitza únicament quatre materials i el mínim de peces possible. Els elements que la conformen es poden reciclar un cop la moto hagi acabat la seva vida útil. Una de les particularitats és que bona part de les peces s’han imprès en tres dimensions.

Segons els estudiants, aquest vehicle també es pot utilitzar per anar per ciutat. La moto incorpora tecnologies innovadores, com la internet de les coses.

De trobades de motos elèctriques, la ciutat n’ha acollit una. La ruta motera es va celebrar l’1 de juny i va reunir una seixantena de persones a bord d’aquest vehicle elèctric.