Una empresa d’enginyeria barcelonina alerta dels riscos que pot comportar la instal·lació d’un punt de recàrrega de vehicles elèctrics sense cenyir-se estrictament a la normativa. Una sobrecàrrega del sistema o dificultats amb les asseguradores són alguns dels problemes més freqüents.

Manel Gàmiz explica que l’arrel del problema és el traspàs de la responsabilitat d’instal·lar el punt de recàrrega del concessionari al comprador. Inicialment, el pla Movele per incentivar la compra d’aquests vehicles preveu que el muntatge es gestioni des del punt de venda. En realitat, diuen, aquesta tasca s’acaba cedint al client.

Inkoo Engineering alerta que col·locar el punt de recàrrega a l’aparcament privat del propietari del vehicle requereix una instal·lació adequada i, a més, s’ha de registrar l’aparell. Sense aquestes dues condicions, asseguren que es pot donar una sobrecàrrega en el sistema per l’elevat consum elèctric, que ha de suportar l’equivalent a quatre estufes, i l’usuari es pot trobar amb dificultats amb les asseguradores, com perdre la garantia del vehicle.