La Comissió Europea decidirà aquest any quines són les ciutats que formaran part del projecte, com a mínim una de cada estat membre. En total es destinaran 500 milions d’euros, una tercera part del qual està ja desplegat. Les candidatures, però, es fan per consorcis i no pas per ciutats, tot i que el nom final de l’emplaçament és el que acaba valent. Les administracions que impulsen el Barcelona 5G asseguren que no competeixen amb altres candidatures espanyoles, sinó a nivell europeu.

El punt fort de la candidatura 

El primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello ha dit que vol que Barcelona sigui un hub digital del sud d’Europa, i el director de la Barcelona Mobile World Capital, Carles Grau, creu que els punts forts de la candidatura són la capitalitat de Barcelona com a ciutat del mòbil, també del congrés SmartCity i tot l’entorn de startups i emprenedors del sector tecnològic.

Barcelona 5G

La tecnologia 5G permetrà, entre altres millores, reduir el temps de resposta de la xarxa i aconseguir així que el ciutadà pugui estar sempre connectat. Ara bé, una de les principals aplicacions del 5G serà el desplegament de l’anomenada internet de les coses. La xarxa haurà d’estar preparada perquè s’hi connectin cotxes, drons o elements del mobiliari urbà com semàfors o fanals.

La implantació de la nova generació de xarxa mòbil comportarà un desplegament de noves infraestructures com ara punts de connexió, anomenats “smart cells”. Aquests punts facilitaran l’emissió d’imatges en directe i aquí és on betevé podrà posar a prova la tecnologia. Amb el 5G es guanyarà en qualitat i s’obriran noves possibilitats, com sincronitzar més d’una càmera en directe fora dels estudis.