Al barri de la Salut, al districte de Gràcia, hi ha el Club Tennis de la Salut. Va ser fundat l’any 1902 per la burgesia barcelonina de principis de segle XX. I va ser aquí on va començar la seva carrera Àlex Corretja, un tenista que va guanyar el Màsters del 1998, la Copa Davis l’any 2000 i una medalla de bronze a Sydney amb Albert Costa.

En aquesta entrevista emesa l’any 2014, Corretja assegura que a les pistes de la Salut hi va entrenar moltes hores des de petit per intentar aconseguir els seus somnis. Per això, assegura que és el club de la seva vida. “Aquí no em coneixen com a Àlex Corretja, aquí soc l’Àlex i per mi això és molt més especial”.

Els inicis, al Club Tennis de la Salut

Quan tenia vuit anys, explica Corretja, va començar jugant dimarts, dijous i dissabte. I destaca que el primer record que té és competint els caps de setmana a la pista 7: “Allà dalt, tot plena de nens i jugant amb unes pilotes d’esponja perquè abans, quan eres petit, era millor per controlar i fer els gestos, i gaudia molt”.

Després, va passar d’entrenar-se tres dies a la setmana a cada dia i a invertir-hi moltes hores. “Aquestes pistes me les conec molt bé i reconec que m’emociona encara avui perquè han sigut molts somnis que s’han creat aquí i que després els fas realitat a un altre lloc”.

Primers records a la ciutat

El que més recorda Àlex Corretja de la seva infància a Barcelona són els passejos amb família per la Rambla: “Tinc un record bastant curiós de Canaletes i tot aquell passeig, amb totes les paradetes d’animals, i ho recordo passant fred, perquè soc molt fredolic“.

També recorda el primer dia que va anar al Camp Nou: “Els meus pares són socis de fa molts anys i tenim una localitat al gol nord, a la 2a graderia”. El que més el va impressionar són les dimensions del camp: “Baixant les escales fins a la primera fila, i la sensació aquella que tot era enorme, que de fet ho és, però quan tens vuit o 10 anys encara ho veus més gran“.

El millor de Barcelona

Quan se li pregunta amb què es queda de Barcelona, el tenista destaca que, a més del clima, “la possibilitat de veure que hi ha tanta barreja de gent i de cultures, perquè jo he viatjat molt arreu del món i crec que és maco veure que és una ciutat cosmopolita”. També, afegeix, les distàncies, que són relativament còmodes.

I d’espais, tria la zona de la Barceloneta i el port olímpic, amb els restaurants a primera línia de mar, també la zona del Born i passejar per la Rambla i la plaça de Catalunya amb els seus fills, com ell havia fet amb la seva família.

La fama a Barcelona

Nosaltres anem molt tranquils per Barcelona“. Així resumeix Corretja la seva vida pública quan es mou per la ciutat. Assegura que a Barcelona la gent és diferent a altres ciutats de l’estat: “La gent aquí és molt reservada i si tu vas pel carrer o ets en un restaurant els costa molt venir a dir-te alguna cosa. En canvi, si tu vas a Madrid o al sud d’Espanya, la gent se’t tira a sobre”.