Fins a vuit centres educatius del Raval treballaran conjuntament amb 10 grans equipaments culturals del barri. Es tracta d’apropar les instal·lacions als estudiants, famílies i docents i generar un projecte educatiu transversal a les escoles.

D’entrada, apadrinar un equipament ens pot semblar un pèl estrany. Però la idea és que 2.000 alumnes des de les escoles bressol fins a arribar els cicles formatius del Raval es facin seves les instal·lacions culturals que tenen a tocar. Parlem del MACBA, el CCCB, l’Arts Santa Mónica o la Filmoteca de Catalunya, entre d’altres. Fruit d’aquesta col·laboració sorgiran aquest any 18 apadrinaments, és a dir, 18 projectes que els infants i joves aniran treballant durant el curs conjuntament amb els professionals d’aquests equipaments.

És un projecte cultural innovador que serveix per apropar els veïns del barri a aquests equipaments, a vegades una mica allunyats del gran públic per les seves propostes, però l’intercanvi serveix en les dues direccions. Per exemple, el MACBA, després de l’experiència amb les escoles bressol del Mont Tàber i el Canigó, ha desenvolupat un projecte educatiu per als més menuts en el qual ja s’han mostrat interessades 10 escoles bressol de la resta de la ciutat.