Els estudiants de l’escola de disseny ELISAVA han tornat a omplir la Rambla de cadires, concretament, de mobles de fusta fets per ells amb una condició: no poden dur ni cargols, ni claus ni adhesius. És l’edició número 26 del projecte, tot un clàssic de l’escola. El més complicat ha estat trobar l’equilibri entre un disseny imaginatiu i la funcionalitat.

100 cadires a la Rambla no es una d’aquelles imatges a la qual estiguem acostumats. Pels professors de l’ELISAVA, però, és el pa de cada any, 26 en concret de dedicats a aquest projecte. En el període d’un mes els alumnes han de ser capaços de passar d’una idea a una maqueta i finalment a una cadira de mida real que pugui aguantar el pes d’una persona, a més ha de ser còmoda i maca.

Fer una cadira d’entrada ens pot semblar una tasca no gaire complicada. Però si ens diuen que ha de ser plegable, que la fusta utilitzada no pot tenir més d’un centímetre de gruix o que no es poden posar ni cargols, ni claus ni adhesius, la cosa canvia. Pels alumnes és un repte molt difícil i els genera força estrès, però si el resultat final acompanya l’orgull de la feina ben feta els compensa.