Una vintena de persones grans escolten amb interès les històries personals d’un grup de joves. Ja és el tercer dijous que universitaris xinesos visiten l’espai de Calàbria 66 per fer-hi xerrades. Es tracta d’una iniciativa de voluntariat de l’agència d’educació internacional Barcelona-Xangai. Carlos Burriel explica que l’objectiu és que els estudiants practiquin l’espanyol i alhora apropin la cultura xinesa als avis del barri de Sant Antoni. Cada any, acullen un centenar d’estudiants, com és el cas de Zhenzhen Jiang. Aquesta estudiant de 21 anys està molt satisfeta perquè després de la presentació ha pogut xerrar molt amb la gent gran i li han fet moltes preguntes.

Els assistents gaudeixen de la conversa amb els estudiants xinesos. Francesc Molina diu que “avui ha estat més personal. Les altres vegades van explicar més coses de la Xina i la política d’allà i avui ha estat més familiar”. Montserrat Pastaller creu que “entre la Xina que ens van explicar i tot això dels nets d’ara, no sé, ens ha agradat, la veritat, ens ha agradat però molt, molt, molt, però que vull dir que ha valgut la pena”. 

Després de l’última sessió, els participants en aquestes xerrades seran uns convidats molt especials a la celebració de l’any nou xinès a Barcelona, el proper 17 de febrer.