La peça ‘Plaça Catalunya 2017, enganxats al mòbil’ neix de la inquietud de l’il·lustrador Xavier Julià per investigar la conducta humana. Per això, va passar dues tardes a la cafeteria d’El Corte Inglés de la plaça de Catalunya amb un teleobjectiu fent fotografies dels vianants. Segons l’artista, el seu interès és captar la relació de les persones amb els telèfons mòbils. Analitza la freqüència amb què usem els mòbils en un trajecte curt.

El que el va sorprendre és que gairebé tothom utilitzava el mòbil en algun moment en el temps de travessar la plaça. La majoria dels vianants no feien servir el telèfon per trucar, sinó per fer fotografies, escriure o consultar. Tot això és el que l’artista ha volgut plasmar. En la seva primera obra no hi ha paisatge, explica, perquè volia centrar tota l’atenció en les persones i en les conductes.

Julià creu que podria extrapolar-se aquesta imatge a qualsevol altre indret d’una ciutat gran. L’obra es pot veure a La Violeta de Gràcia dins de la ruta per Gràcia de la Mobile Week Barcelona. Tot i que ara l’interès artístic de Xavier Julià fa un gir cap a les persones, al seu estudi del carrer de les Guilleries, a Gràcia, continuarà retocant el paisatge urbà de Barcelona.