Els propietaris dels gossos expliquen que a partir de les 19 h és quan hi ha més afluència de gossos a la plaça del Canòdrom. A més, amb l’arribada del bon temps, més veïns fan ús de la plaça. Posar-hi una tanca per als animals de companyia, segons explica el veí Enric Ros, evitaria que estiguessin lliures i s’apropessin a olorar les persones o a jugar amb els corredors de la zona.

Els propietaris de gossos coincideixen a dir que l’espai delimitat hauria de ser l’adequat per facilitar el confort dels animals. L’Enric Ros proposa una àrea d’esbarjo per a gossos que ocupi la meitat de la plaça i que inclogui una part de gespa. A més, aquest espai permetria que els animals fessin les seves necessitats en una zona delimitada. Asseguren, els veïns, que al barri només hi ha un pipicà molt petit a la plaça del Congrés Eucarístic i que, sinó, han de marxar a treure el gos fora del barri. Diuen que la tanca seria provisional, mentre no s’executi el projecte previst a la zona del Canòdrom.

Per fer visible els gossos que fan ús de l’espai, els propietaris han creat un compte d’Instagram, @canodrom.dogs, en el qual pengen fotografies dels cans. També tenen previst reunir-se amb el conseller del barri. La regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, ja els va comunicar en l’audiència pública que són conscients de la necessitat de tenir àrees per a gossos i els va emplaçar a tractar el tema ja que s’està revisant el projecte d’equipaments previstos al Canòdrom.

La plaça del Canòdrom és, des de la primavera del 2010, una zona esportiva i de lleure. L’espai disposa d’un parc infantil, una zona per a la pràctica d’esport per a les persones grans i un circuit per córrer o anar en bicicleta.