Els records i les experiències dels veïns del districte de les Corts han estat clau per recuperar la memòria històrica dels barris de la Maternitat i Sant Ramon, les Corts i Pedralbes. Aquesta es recull en la mostra “Vivències: barris amb memòria”, a l’espai expositiu del vestíbul de la seu del districte de les Corts.

L’exposició disposa de diferents plafons que expliquen la història del districte, des dels orígens fins al segle XIV. També aprofundeix en l’evolució urbanística i els canvis demogràfics de cadascun dels tres barris cortsencs, i posa èmfasi en com van viure la Guerra Civil.

En la mostra també hi ha un espai de lectura, on es projecta un documental amb un recull d’entrevistes veïnals, imatges i documents que han servit per recuperar la vida i la trajectòria del districte. Paral·lelament, durant tot el mes s’organitzen rutes, xerrades i projeccions audiovisuals per focalitzar aquesta temàtica amb el veïnat.

El projecte va néixer com una activitat del programa de promoció social i de la gent gran d’un casal del barri. El boca-orella i la implicació veïnal van fer créixer la iniciativa, en la qual han acabat participant més d’una cinquantena de persones, centres cívics, casals de gent gran i arxius municipals.

L’exposició es pot visitar fins al 31 de maig. Els pròxims mesos recorrerà altres espais i sales del districte.