L’AV Putxet vol que el consistori iniciï dos avantprojectes, un dels jardins i un altre de la casa, per començar a avançar en el projecte. “El que és una llàstima és que tinguem 3.000 metres de jardí i el veïnat no hi pugui accedir“, lamenta Francesc Ribera, president de l’AV Putxet. Per la seva banda, l’Ajuntament ha demanat uns estudis per saber l’estat de la finca, però assegura que tot es troba en una fase molt inicial.

L’associació de veïns està preocupada pel deteriorament de la casa ja que, diuen, no s’hi fa manteniment. Pel que fa al jardí, fa cinc anys que el Centre d’Acollida Assís, que dona suport a persones sense llar, hi fa cursos de jardineria i alhora en fa un manteniment, però l’AV creu que no és suficient per mantenir-lo.

La casa del guarda

De moment, fa mig any que el consistori va cedir la casa del guarda de la finca a l’Associació de Veïns del Putxet, la Casa del Silenci i l‘Agrupament Escolta Santes. Les entitats, però, lamenten que no puguin utilitzar els 3.000 metres quadrats de jardins dels voltants.

Un centre cívic més gran i accessible

Segons l’associació de veïns, el Casal de Barri Espai Putxet és un local molt limitat, amb una sala de només 150 m2. També expliquen que, com que està situat al turó del Putxet, és de difícil accés per a moltes persones, sobretot la gent gran del barri.