A mitjan agost van començar les obres d’un nou tram de carril bici al carrer de Sant Antoni Maria Claret, entre l’avinguda Meridiana i el carrer de Las Navas de Tolosa. Un grup de veïns i comerciants de Navas acusen l’Ajuntament de manca d’informació respecte a les obres. Asseguren que els treballs han tirat endavant sense avisar-los i que l’actuació suposa la retirada de zones d’aparcament i d’àrees de càrrega i descàrrega necessàries al barri.

Els veïns demanen que es mantinguin els dos carrils de circulació i l’aparcament de zona verda. Mati Duque, veïna de Navas, assegura que l’eliminació d’un carril suposaria grans embussos a l’avinguda Meridiana. “No estem en contra del carril bici, estem en contra de les formes i que ens treguin la zona verda”, ha destacat.

Supressió de les zones de càrrega i descàrrega

Per la seva banda, els comerciants es queixen que les obres han suposat la supressió de les zones de càrrega i descàrrega i això els obliga a fer el trasllat de mercaderies aparcant al mig del carrer. Albert Arienza, comerciant de la zona, explica que tenia una zona de reserva d’aparcament de 20 motos per al seu negoci i “es va anul·lar d’un dia per l’altre”. Destaca que ara han d’aparcar a la vorera, amb les molèsties que això pot ocasionar.

Els veïns s’han manifestat tallant el carrer en senyal de protesta i estan preparant un manifest per fer pública la situació. Dilluns, 18 de setembre, l’Ajuntament farà una sessió informativa a la seu del districte sobre l’ampliació dels carrils bici i bus a Sant Andreu.