Els veïns del carrer de Mejía Lequerica no parlen d'una altra cosa. Estan en contra que Bonpreu construeixi un supermercat a la nau que fins ara ocupaven els Talleres García i que es troba a l'interior d'illa. El principal conflicte és aquest passatge. Segons el projecte, Bonpreu vol fer-lo servir per a l'entrada de cotxes i càrrega i descàrrega i els veïns s'hi oposen. Asseguren que el passatge és de les comunitats de veïns i que Bonpreu no el pot usar sense permís. A més, creuen que es bloquejaria l'entrada a aquest pàrquing privat. Felisa Marco, Coordinadora de Vecinos Mejía Lequerica “Todos los vecinos que tienen que salir del parquing se van a encontrar con el problema. Y si contamos que toda la infraestructura que se va a hacer por aquí, los coches que vengan a comprar y todo. Esto es un cul de sac.” Però no és l'únic motiu. Es tracta d'un espai estret i molts veïns no volen ni sentir a parlar que hi entrin camions. Maria Lourdes Santané, veïna carrer Mejía Lequerica “Hem aguantat moltíssims anys i això no se'ls hi pot permetre. És un perill per tots nosaltres, hem aguantat molts fums, perquè aquí es pintaven cotxes, se sentia tota l'olor de pintura de talleres.” Des del districte de les Corts reconeixen que el projecte no els agrada tot i que –ja ho avancen- que si compleix la normativa tirarà endavant. De moment, l'estan estudiant per intentar minimitzar les molèsties de la càrrega i descàrrega i han demanat a Bonpreu que demostri qui té la propietat del passatge i si en poden fer ús. Ara per ara, les obres estan aturades per un problema en les llicències, però els veïns no perden l'esperança de tombar el projecte per complet.

L’empresa propietària dels supermercats Bonpreu-Esclat ha comprat la nau -de 2.400 metres quadrats- situada entre els carrers de Mejía Lequerica i la gran via de Carles III. Abans de la venda, el local era propietat de l’empresa Talleres García, que feia poc havia cessat l’activitat. Tot i tractar-se d’un local privat, els veïns es queixen que no se’ls informés de les intencions dels compradors ja que consideren que la instal·lació d’un supermercat condicionarà  -i molt- la qualitat de vida dels veïns.

El principal problema del projecte presentat per Bonpreu, segons els veïns, és en la càrrega i descàrrega i el pas de cotxes, que l’empresa compradora vol fer per un passatge que dona a Mejía Lequerica i que -asseguren- és propietat de dues comunitats de veïns. En aquest sentit, afirmen que Bonpreu no en podria fer ús sense demanar permís. La situació s’agreuja, a més, perquè a l’espai hi ha la sortida d’un pàrquing de privats, que també es podria veure bloquejat pel pas de vehicles de càrrega i descàrrega. Sobre aquest tema, el districte de les Corts assegura que ja ha demanat a l’empresa que demostri que l’espai de pas fins al pati es trobi escripturat per saber qui té el dret real d’ús i la propietat.

A més, els camions haurien de passar per un pas molt estret i molt proper a les finestres i això perjudicaria els veïns de les primeres plantes, que sentirien sorolls. Consideren que es tracta de persones que fa anys que pateixen les olors de pintura i altres molèsties de Talleres García i que, ara, amb el nou projecte, lluny de millorar, les seves condicions empitjoraran.

Segons el districte de les Corts, ara per ara, les obres estan parades ja que es tracta d’unes obres majors per a les quals no van sol·licitar permís, sinó que van iniciar-les amb un comunicat. Reconeixen, però, que tot i tractar-se d’un projecte que no agrada a l’equip de govern, si compleix la normativa, haurà de tirar endavant. A més, s’està estudiant el projecte -posant èmfasi en la càrrega i descarrega- per minimitzar les molèsties als veïns.