Al carrer d’Arístides Maillol, el Barça hi podrà construir grans edificis d’oficines. Abans, però, caldrà que s’aprovi la modificació del Pla General Metropolità. Com a compensació, l’entorn del Camp Nou haurà de ser més permeable i hauria de tenir més zones verdes d’ús públic. Tot plegat queda recollit en el projecte de modificació del PGM que està pendent d’aprovació després que al novembre es tanqués el període d’al·legacions.

Pel veïnat, en el projecte no queda garantit que les zones verdes que el Barça cedirà a la ciutat seran realment d’ús públic. “Ens fa patir que realment sigui per al barri”, comenta Xavier Augé, arquitecte i membre de l’associació Les Corts Comerç 08028. El projecte també preveu zones comercials i de restauració. Tot i això, les entitats veïnals critiquen que no quedi prou definit a què es destinaran exactament i temen que, amb el temps, s’hi instal·lin establiments que facin la competència al teixit comercial del barri.

Les associacions veïnals també preferirien que s’apostés clarament per potenciar el transport públic en lloc d’incrementar les places d’aparcament, tal com preveu el projecte. Consideren, a més, que falta un estudi de sostenibilitat.

Tancat el període d’al·legacions, les associacions de veïns i les de comerciants esperen que els donin resposta. Tot i això, consideren que al llarg de tot el procés no se’ls ha escoltat prou i ara temen que el projecte s’aprovi sense que hi pugui haver tot el diàleg que els havien promès.