Tot i estar situat sobre un centre de manteniment de Parc i Jardins, el Parc de Serra Martí no llueix tot el verd que podria.  “Ens trobem que els arbres s’han talat i ara en queda només la soca –denuncia l’Albert López, de l’Associació de Veïns de Canyelles. És una situació constant, s’està desarbrant el Parc de Josep Maria Serra Martí perquè no hi ha una reposició dels arbres. A més a més, la gespa s’està assecant en algunes zones perquè no funciona el sistema de rec en alguns indrets. Hi ha zones molt seques i no fan actuacions de cap mena”.

L’associació de veïns  es queixa que, amb la pèrdua de la gespa, s’adopten solucions que empitjoren el manteniment del parc.  “Durant tot l’estiu se suposa que hi havia poca aigua i el rec no ha funcionat pràcticament. I com que no tenim gespa ara posen matolls, i això ens porta que tenim el barri ple de rates i brossa. – afirma en Manuel Sánchez, president de l’Associació de Veïns de Canyelles. Teníem zones netes amb gespa, que hem perdut per manca de rec, han plantat matolls i els matolls no porten més que brutícia”. Els veïns també denuncien la manca d’il·luminació en algunes zones del parc. “Tenim fanals amb llums direccionals però els arbres han crescut i tapen la llum. I això afavoreix el vandalisme al barri”, afegeix l’Abert López.

Pedres volcàniques pintades

La Font Màgica també és un clàssic de les demandes veïnals. Les actuacions del govern anterior han acabat deslluint la font ornamental.  “A la font s’ha fet una sèrie de reparacions i no funciona bé. Està desnivellada i no cau bé l’aigua. I a més no entenc la ment que va projectar la restauració, explica López.  Van pintar la font, que està feta amb material inoxidable. I el més grotesc és que fins i tot van pintar les pedres volcàniques d’Olot, que eren de color negre.”

A l’altra banda del parc, les escales i baranes també reben crítiques. “Les escales estan mal construïdes, amb els graons tan separats i alts que la gent enlloc de baixar les escales, va a la pota coixa. Per això han obert un corriol al costat de les escales, en paral·lel”, afegeix López.

Per últim els veïns reclamen que es torni a col·locar la pedra i la placa en homenatge a Maria Ángeles Rivas, una líder veïnal del barri. La placa ja feia temps que havia desaparegut, però amb la darrera pavimentació del parc es va retirar també la base de pedra.