Els tradicionals Tres Tombs de Sant Andreu arriben aquest any a l’edició número 91. És la primera cavalcada en honor de Sant Antoni que es fa a la ciutat. Data del 1924 i es caracteritza perquè la comitiva de carros, carretes i genets fa tres tombs pels carrers més cèntrics del barri fins a arribar a l’església de Sant Andreu de Palomar. 

A Can Fontanet -un antic estable per a cavalls de la Fabra i Coats on hi ha el Centre d’Interpretació del Tres Tombs de Sant Andreu– preparen algunes de les carrosses que sortiran aquest diumenge en la cavalcada. “Bàsicament els preparatius consisteixen a netejar els guarniments i els carros per deixar-ho a punt per diumenge poder enganxar els cavalls i sortir”, explica Hermenegildo Serrano, secretari de la Societat per a la Festa de Sant Antoni Abat. No són els únics carruatges que participaran en el seguici. També hi desfilaran cavalls, genets, amazones i carrosses provinents d’altres municipis com Santa Perpètua o Ripollet.

Canvis en el recorregut

La cavalcada sortirà diumenge al migdia. La concentració prèvia es farà al Parc de La Maquinista, a tocar del carrer de Ferran Junoy. A les 12 h es donarà la sortida des del carrer del Segre en direcció a la plaça d’Orfila i a les 12.15 h està previst fer la tradicional benedicció dels animals davant de l’església. Després, la comitiva anirà cap al carrer Gran de Sant Andreu i la rambla de Fabra i Puig amunt, on es faran tres voltes.

Aquest any s’ha hagut de variar el recorregut per evitar el carrer de Sant Adrià, on està instal·lat provisionalment el Mercat de Sant Andreu mentre es rehabilita l’edifici original.

Tot i que la cavalcada es farà diumenge, un dia abans es faran els Tres Tombs Infernals a la plaça de Can Fabra a les 20.30 h.