Teresa Calbó és dissenyadora gràfica de professió i és la responsable del cartell guanyador de la Festa Major de Gràcia d’aquest any. Inspirada en les rajoles catalanes d’arts i oficis, ha creat un treball que combina passat i present, tradició i elements característics de les festes. L’auca és la imatge de la festa del bicentenari i l’objectiu de la dissenyadora era fer un cartell molt especial.

La inspiració per fer l’obra va sorgir d’unes rajoles que hi havia en una masia que freqüenta molts caps de setmana. Recreacions d’oficis catalans pintats manualment: amb aquesta idea va començar a jugar  i a dibuixar diferents escenes. Volia que al voltant de les lletres hi aparegués tota la gent que participa i forma part de la festa i així ho va fer. Ha recreat 24 rajoles que reprodueixen escenes de la festivitat com els gegants, els diables, els festers, els balls o el campanar. A més, ha volgut mantenir el toc manual d’aquestes rajoles i els colors d’aquarel·la.

Teresa Calbó explica com precedeix: “Després de dibuixar-ho, ho repasso i ho torno a dibuixar. Hi dono força voltes. Està tot fet a mà. En aquest cas, també vaig fer inclús la tipografia, perquè volia que fos molt artesà”.

L’autora del cartell està molt contenta de les reaccions de la gent davant del seu treball. És gracienca i volia deixar empremta en els 200 anys de la festa. “Hi havia participat altres vegades, però aquest any em feia molta il·lusió”, confessa. Per treballar-ho en profunditat, abans de presentar-s’hi es va informar detingudament de la història del barri.  La imatge del bicentenari omplirà els carrers de Gràcia per anunciar que el 15 d’agost torna una festa major molt especial.