El curs Smartphone: 25 apps pràctiques per gaudir de la natura s’està impartint en diferents equipaments de la ciutat. Un dels quals és l’Aula Ambiental del Bosc de Turull (dissabte 14 d’abril a les 11 h). Situat a la zona nord de Gràcia, és un indret perfecte per posar en pràctica aquestes eines que permeten millorar l’experiència a la muntanya o en entorns urbans naturals (com el mateix Bosc Turull, la Creueta del Coll o el Parc Güell.)

Una ajuda múltiple a la muntanya

Són 25 aplicacions per a telèfon mòbil que treballen en vuit àmbits. Un n’és la seguretat, gràcies a les coordenades i el GPS. Explica el Jordi Noves de Naturfonting que “si algun dia tenim algun problema, podem donar la nostra coordenada i automàticament tenim els serveis d’emergència”. També, mitjançant geolocalitzadors, hi ha eines que ajuden a orientar-se o permeten el joc (com la recerca de petits tresors a través de la geoposició). Una altra temàtica és el coneixement de la natura gràcies als recursos tecnològics que ajuden a reconèixer arbres, plantes, cants d’ocells, petjades d’animals, bolets o plantes medicinals. També hi ha aplicacions per a l’esport (que permeten registrar les activitats que es fan i compartir-les) i per al descobriment de la meteorologia i l’astronomia.

Una Biomarató a finals d’abril

L’última temàtica és la participació ciutadana, en què els usuaris poden compartir petites aportacions a la ciència. És el cas de la Biomarató, un repte d’observacions naturalistes entre 80 ciutats del món l’últim cap de setmana d’abril. El Bosc Turull hi participa i obre les portes per fotografiar les diferents espècies que hi habiten.