El projecte de reforma del Parc de la Guineueta, a Nou Barris, preveu renovar per fases els prop de 30.400 metres quadrats del recinte. L’objectiu principal és millorar-ne el passeig i l’accessibilitat. Per això, se’n renovarà el paviment dels camins -ara molt malmès per les arrels dels arbres- i se’n milloraran les rampes i les escales.

També es vol obrir més el parc als barris i, per aquesta raó, s’eliminarà la tanca que limita el recinte juntament amb les portes. Les reparacions arribaran també als parterres i zones verdes, així com a la xarxa de reg i l’enllumenat. D’altra banda, també es vol potenciar l’ús responsable per part dels propietaris de gossos. Per això, a la part alta del parc s’actuarà a l’àrea d’esbarjo per a animals. Està previst que les obres s’acabaran durant el mes d’agost.

Un dels parcs més antics i estimats de Nou Barris

El Parc de la Guineueta es va construir juntament amb el polígon del mateix nom als anys 60, sobre una zona de rieres, aqüeductes i vinyes. Es va inaugurar dues vegades. Primer l’any 68, però per tornar-se a tancar i reformar fins a la inauguració oficial i definitiva el 6 de desembre del 1971. Es tracta d’un espai de més de sis hectàrees que forma part dels records de la infància de moltes generacions de veïns de Nou Barris. A més, és un espai de trobada molt important per a les entitats del districte, ja que acull cada any La Cultura Va de Festa -la fira de les entitats del districte-, l’Aplec de les Roquetes, Las Cruces de Mayo i el Dia d’Andalusia, entre altres trobades importants.